SKB Strakonice – BK Tábor, BK Strakonice

18.01.2010 12.33 | al

V dramatickém utkání vítězíme díky lepším sudým čtvrtinám rozdílem čtyř bodů nad BK Tábor (dívky) ... porážíme BK Strakonice (dívky)

SKB Strakonice - BK Strakonice (dívky)  20:19 (12:12)

V dramatickém utkání porážíme strakonické starší minižačky. Pochvalu zaslouží hlavně Šatra, Šipoš a střelec rozhodujícího koše v poslední vteřině Šouc. Naše vítězství bylo dílem nadšeného výkonu všech hráčů.

Střelci:  Šipoš 8, Šouc 4, Šatra, Fišer, Kozlík a Provazník po 2

 

SKB Strakonice - BK Tábor (dívky)

46 - 42

¼ Začala vyrovnaně, hlavně díky střelecké impotenci Táborských děvčat. Naše obrana nepracovala dobře, ale neproměněné šance soupeře a koše Provazníka a Šouce znamenali naše vedení 8:7. To ovšem bylo z naší strany v ¼ vše. A tak jsme prohrávali 13:8.

Naše druhá pětice začala o poznání lépe, než první a kolektivní hrou v útoku a také celkem slušné bojovné celoplošné obraně jsme se postupně dostali do vedení. Jen škoda spousty neproměněných příležitostí zvláště Fišer se ocitl několikrát sám pod košem, ale v zakončení nebyl úspěšný. V celém 1. poločase nám dělal problémy obraný doskok, neboť hráčky Tábora měly značnou výškovou převahu a domácí hráči si nedali říci, že se je mají snažit od koše nejdříve odstrčit, než začnou hrát po míči. Díky doskoku měly soupeřky i několik střel za jediný útok. Dalším problémem bylo, že kvůli bojovné obraně měl s chutí hrající Šatra po 1. půlce čtyři fauly.  

Do ¾ jsme vstupovali s vedením 22:18. Naše první pětice se ovšem nepoučila z ¼ a v obraně hráči dávali soupeřkám spoustu prostoru a v útoku jsme si nebyli schopni přihrát. Především Šouc a Provazník hráli velmi individualisticky a jakmile dostali míč, už málokdy někomu jinému přihráli. A tak většinou naše jediná přihrávka byla ta z outového území. Z těchto příčin pramenila prohra 17:6 v této čtvrtině!!! A prohrávali jsme 35:28.

Do 4/4 naštěstí naši hráči nastoupili s odhodláním utkání ne-li vyhrát, alespoň utkání zdramatizovat. Hráči v této čtvrtině na soupeře vlétli, získali několik míčů v obraně na útočné polovině a šňůrou 12:2 se dostali do vedení, které pak už nepustili a dovedli utkání do vítězného konce.

Pozitivem utkání byla bojovnost všech hráčů a jejich chuť vyhrát. Také týmový duch se podle mého názoru zlepšil.

Velmi mě potěšil výkon Fišera (zejména v obraně, neboť v útoku promarnil spoustu dobrých příležitostí). Nadstandardní výkon podal Šatra, který překvapil i tím, že se ve 4/4 dokázal nevyfaulovat. Hru dobře dirigoval Šipoš. Dobře jsme se dokázali vyrovnat s absencí našeho dlouhodobě nejlepšího střelce Wiesnera a také s výškovou převahou soupeře. Potěšilo mě, že Mates odehrál celé dvě čtvrtiny a byl platný stejně tak Honza Bartošek, který odehrál ještě více času.

V útoku se tentokrát nedařilo Kozlíkovi. Svým výkonem mě zklamali Šouc s Provazníkem kvůli svému individualistickému pojetí hry.

Všichni by si měli uvědomit, že basketbal je týmová hra a že pokud při driblingu ostatní hráče nevidí, měli by na něm zapracovat. Stejně tak na provádění dvojtaktů bychom měli zapracovat a i při rozcvičování se na ně soustředit. Z toho vyplývá, že je třeba stále makat a kvůli vítězství neusnout na vavřínech.

 Střelci: Šatra 14, Šipoš a Provazník 10, Fišer 8, Šouc 4

 

 

 

 

 

zpět do novinek

Podpora CEZ

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal ve Strakonicích se chce dále rozvíjet  

 

Podpora

Činnost klubu je spolufinancována granty Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový víkend 2022
- Turnaj základních škol 17.11.2022
- Podpora sportovní činnosti dětí a mládeže, výkonnostní sport -2024