Sever proti Jihu - aneb s basketbalem do škol 2017

26.05.2017 10.36 | jan

Náborová akce se vydařila ......

Náborová akce Minibasketbalové ligy ZŠ ....


V pátek 19. května se do Strakonické sportovní haly STARZ vydaly děti základních škol na basketbalovou bitvu SEVER proti JIHU školské minibasketbalové ligy. 

V rámci této akce, kterou organizovalo SKB Strakonice, se diváci seznámili s výsledky dalšího ročníku akce "Každý koš pomáhá" a stejně jako před rokem byla představena historie strakonického basketbalu. Opět o ní dětem vyprávěli strakonické basketbalové legendy.  

Hlavním bodem celého dne byl zápas ALL STARS Sever proti Jihu. Na straně severu hrály děti z basketbalových kroužků ZŠ FLČ a ZŠ Poděbradova, za jih hrály děti ZŠ Dukelské a ZŠ Povážské.  Do hlediště si našli cestu spolužáci hráčů ze všech základních, a dokonce i mateřských škol MŠ Na míru a MŠ Povážské. Mezi zápasy se konaly různé soutěže, do kterých se zapojily všechny děti. I ty, které byly v roli diváků. O poločase sehrály zápas děti z mimostrakonických škol, které uvažují o účasti v basketbalové lize pro příští rok. V rámci programu byly sehrány ještě dva přátelské zápasy s týmem USK Praha. Na hřišti se v průběhu celého dne vystřídalo přibližně 500 dětí. 

Zápas ALL STARS vyhrál tentokrát tým Jihu. Ve všech odehraných zápasech nešlo o výsledek, ale hlavně o radost ze hry, kterou měly všechny děti, které se do zápasů zapojily.

Celým programem provázel DJ František Mareš.

Hlavní myšlenkou celé akce bylo představit basketbal dětem, dát jim možnost si tento sport vyzkoušet a říci jim, kde mohou případně začít hrát basketbal.


Aleš Svoboda 

zpět do novinek

Upoutávka

Pojď hrát basket za Králíky .... 

Přijď si vyzkoušet nezávazně náš trénink . Každé úterý od 16:00 do 17:00 tělocvična ZŠ Poděbradova  a každý čtvrtek od 15:30 do 16:45  sportovní hala STARZ 


 

 


                SK BASKETBAL STRAKONICE z.s.

Podpora CEZ

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal Strakonice


TVSKBYOUTUBEo

soustředění Volyně 2022

Soustředění Volyně 2022

Podpora

Činnost klubu je spolufinancována granty Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový víkend 2022
- Turnaj základních škol 17.11.2022
- Podpora sportovní činnosti dětí a mládeže, výkonnostní sport -2022