Jedna výhra, čtyři prohry

30.09.2019 09.49 | jan

U13 prohráli v Pelhřimově, U15 porazila Tygry Praha "B" a U19 prohrála s BK KLatovy ...

OP U13

OP U13 Starší minižactvo dvojzápas

1.utkání BK Sojky Pelhřimov mix vs. SKB Strakonice                            48:38          (16:8,24:24,26:32)

Střelci 1. utkání :                         Skalický Karel 12, Pikl Adam10, Důchodní Mikuláš 6, Beran Štěpán 6,
Důchodní Tadeáš 2, Honzák Tomáš 2, Zána Matyáš 0, Čarek Petr 0,Kučera Tobiáš 0

 

2.utkání BK Sojky Pelhřimov mix vs. SKB Strakonice                          74:30          (20:7,38:10,54:26)

Střelci .2 utkání :                             Pikl Adam 9, Skalický Karel 8, Beran Štěpán 7, Honzák Tomáš 4,        Důchodní Mikuláš 2,  Důchodní Tadeáš 0, Zána Matyáš 0, Čarek Petr 0,Kučera Tobiáš 0

V nekompletní sestavě pouze z 9  hráči bylo jasné, že proti plné lavičce domácích Sojek v počtu 20 hráčů/hráček to nebude lehké dvojutkání.

Byl jsem pozitivně překvapen s předvedenou hrou a o prohře v prvním utkání rozhodli naše stále se opakující chyby a to ...... neumíme si přihrát, tak abychom se dostali k zakončit a ne ke ztrátě, kterou soupeř potrestá košem. Druhou velkou opakující se chybou je doskakování jak na útočné, tak na obranné polovině.

Druhý zápas byl pouze o přežití. Na všech našich hráčích byla vidět velká únava z předchozího zápasu.

Zlepšení v obou zápasech jsem zaznamenal hlavně v přechodové fázi. Přestali jsme komentovat rozhodnutí rozhodčího, až na některé jedince ........ To beru jako velice pozitivní pro hru a koncentraci na zápas.

Pochvalu za obranu zaslouží Tomáš Honzák, který se bohužel moc neprosazuje bodově. Za očekávaným výkonem zaostal Adam Pikl. Nejlepším střelcem víkendu v Pelhřimově byl Karel Skalický s 20 body.

 

Trenér Aleš Svoboda

NRS U15

SKB Strakonice - Tygři Praha "B"   81:76 (48:36)

Prokop 32, Kašpar 22, Jelínek 13, Vondřička 7, Vrba 4, Chod 2, Důchodní 1

SKB Strakonice - Sokol vyšehrad   55:70 (25:31)

Prokop 16, Chod 13, Kašpar a Soukup po 7, Vondřička a Vrba po 4, Důchodní a Jelínek po 2

Po úvodním zahřívacím dvoukole před 14 dny přišlo kolo se soupeři, jež měli prověřit naše kvality a také je prověřili. V sobotu s Pražskými tygry podali naši žáci poměrně kompaktní výkon, který přinesl nepřesvědčivou,ale zaslouženou výhru.Nedělní Sokol Vyšehrad ovšem odhalil všechny naše staré známé nedostatky a to především neukázněnost a NEKOLEKTIVNOST. Rozcvička před zápasem se odehrávala v pouťovém duchu a chlapci jakoby očekávali, že jim vítězství opět spadne samo do náruče. Narazili ovšem na tuhý odpor soupeře s jehož agresivní obranou se nedokázali vyrovnat. Tým byl pak oslaben předčasně se vyfaulujícím Adamem Jelínkem,jehož několik osobních chyb pramenilo právě z neukázněnosti. Nedostakem kázně a soustředění se na hru, jež byly dány právě laxním přístupem k rozcvičce pochopitelně i pozdním příchodem na zápas jako takový. V kritických momentech, kdy se měli chlapci spolehnout na kolektivní výkon se mnozí jedinci snažili strhnout vítezství na svou stranu individuálně, z čehož pramenily ovšem již jen další individuální chyby. Nevyužiti tak zcel azůstali naši dlouzí, jimž se poměrně dařilo, ovšem při nedostatku přihrávek od spoluhráčů je jejich výkon dán jen tím,co si sami vybojují. Tento přístup je nakonec příčinou nedělní prohry. Výkon by absolutně nekolektivní.Sebelepší jedinec proti 5 soupeřům působí srandovním dojmem a zamotává se do svých vlastních chyb, což jsme včera viděli několikrát. Nu máme co zlepšovat,ale především si musíme uvědomit, že tým na hřišti se skládá z 5 hráčů a každý z nich má na hřišti si místo a svůj význam.Domnívá-li se někdo, že družstvo hraje jen kvůli jednomu hráči,domnívá se špatně. Je třeba vzít rozum do hrsti a bezpochyby i více přemýšlet nad dobrými radami trenrů a méně se zaobírat ,,svou vlastní genialitou".

 

Trenér Marek Vondřička

NRS U19

SKB Strakonice - BK Klatovy   60:75 (28:40)

Myslím, že na úvod sezony dobrý zápas a nadějný výkon proti favorizovanému soupeři. Škoda, že nejsme schopni zakončit nadějně vypadající střelecké pozice s větší úspěšností. To proti takto kvalitnímu soupeři nedokážeme jinde dohnat. Pochvala pro všechny hráče.

Čadek 15, Pešek 12, Hess 7, Polák 6, Jungvirt 5, Šulák a Vyorálek po 4, Dřevo 3, Limpouch a Chvosta po 2

zpět do novinek

Upoutávka

Pojď hrát basket za Králíky .... 

Přijď si vyzkoušet nezávazně náš trénink . Každé úterý od 16:00 do 17:00 tělocvična ZŠ Poděbradova  a každý čtvrtek od 15:30 do 16:45  sportovní hala STARZ 


 

 


                SK BASKETBAL STRAKONICE z.s.

Podpora CEZ

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal Strakonice


TVSKBYOUTUBEo

soustředění Volyně 2022

Soustředění Volyně 2022

Podpora

Činnost klubu je spolufinancována granty Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový víkend 2022
- Turnaj základních škol 17.11.2022
- Podpora sportovní činnosti dětí a mládeže, výkonnostní sport -2022