Turnaj U15

11.09.2019 07.51 | jan

Na úvod pár komplikací ...

V sobotu 7.9. v rámci oslav 80ti let výročí Strakonického basketbalu nastoupili žáci U15 k jedinému přípravnému turnaji před začátkem sezony v oslabené sestavě: Filip Kašpar, Adam Jelínek, Matyáš Důchodní, Jáchym Vondřička, Láďa Chod, Adam Kácha a Petr Soukup.Později byl samotnými chlapci přivolán na pomoc Honza Chvosta,za což patří dík jim samotným za organizaci a Honzovi pochopitelně také, za ochotu.

   Bohužel výkon se nesl ještě v ,,prázdninovém duchu", jakoby to co bylo nacvičeno na nedávno skončeném soustřední bylo zapomenuto. Chybělo především větší nasazení, jak v obraně, tak v útoku a tak stejně  chyběl kolektivní výkon. Vyspělejší jedinci se snažili zlepšit skóre individuálně, ovšem basketbal je kolektivní sport a jeden, i kdyby byl jakkoliv vyjímečný, nezmůže proti pěti soupeřům, v tomto případě soupeřkám nic. Turnaj odhalil i naše další tradiční nedostatky- nejistota při driblinku (až na pár jedinců) a nedostatečný přehled po hřišti, z čehož plyne bezpočet zkažených přihrávek a nezodpovědnost v obraně,neochota si uhlídat svého hráče. Za zmínku stojí až 3.a4. Čtvrtina proti Slavoji Litoměřice, kdy se blýskl několika získanými míči a pěknými protiútoky Honza Chvosta, za asistence ostaních. Pozoruhodné bylo rovněž velké množství neproměněných hodů z podkoše, což souvisí s tradiční nekázní při trenincích.

   Nu z chyb se člověk učí a my máme skutečně co zlepšovat. Především ovšem musíme zlepšit přístup ke hře jako takové. Je na čase si uvědomit, že nehrajeme kuličky, ale rychlý a agresivní kolektivní sport, kde není cílem se jen tak pro radost probloumat po hřišti,ale ubránit soupeře, vzít mu míč a dát víc bodů než on.

 

Trenér Marek Vondřička

Našim žákům,

jste naši nadějí, že zvýšíme  kvalitu chlapeckého basketu  u nás Jen připomínám, že  u  začátku  naší basketbalové  kvality  stáli hoši. Mohu vysvětlit ústně, neb čtěte  knihu. Všechno je především v myšlení, které musíte do hry a tréninků dát.

Logicky  zatím jste jen možnou nadějí, ale moc si přeji, neb lépe spíš vás  žádám, kdyby to šlo tak bych  nařídil, abyste  se  zamysleli   a začali obratem poslouchat  své trenéry. Když jsem viděl vaši neochotu  poslechnout i ty  velmi jednoduché  rady   trenérů, tak- upřímně řečeno – se  bojím, aby se o vás 

nepřestali starat. Bez vnímání jejich  rad a  tím projevené poslušnosti  a prokázaného  zájmu o své  zlepšení  nesplníme  svůj  naději, že zvýšíme    kvalitu.

Měli byste  vědět ,že Pavel byl velmi úspěšným trenérem, podílel se  na naší kvalitě, a že  jeho i Markovo připomínky  musíte  vnímat a  pokusit se je  poslouchat, snažit se , i když  se to logicky  nemusí  hned  dařit. Ale když jsem viděl – to  nejednoduší  ale  i nejdůležitější být v obraně  u svého   hráče –jste prakticky  nevnímali, bylo mně  moc smutno. To  je jen věcí myšlení.

Nevím, zda jste  ochotni mně  poslechnout, ale protože máme o vás  zájem tak vám to píši a mohli byste si to přečíst  mezi sebou  i  rodiči.

mv

zpět do novinek

Upoutávka

Pojď hrát basket za Králíky .... 

Přijď si vyzkoušet nezávazně náš trénink . Každé úterý od 16:00 do 17:00 tělocvična ZŠ Poděbradova  a každý čtvrtek od 15:30 do 16:45  sportovní hala STARZ 


 

 


                SK BASKETBAL STRAKONICE z.s.

Podpora CEZ

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal Strakonice


TVSKBYOUTUBEo

soustředění Volyně 2022

Soustředění Volyně 2022

Podpora

Činnost klubu je spolufinancována granty Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový víkend 2022
- Turnaj základních škol 17.11.2022
- Podpora sportovní činnosti dětí a mládeže, výkonnostní sport -2022