MEET AT STREET - hodnocení

11.08.2009 16.22 | al

Nultý ročník streetbalového turnaje je úspěšně za námi. K vidění bylo mnoho krásných basketbalových akcí, diváci si přišli na své, počasí nám přálo(možná až moc), sešli jsme se v hojném počtu, porozprávěli a hlavně si zahráli bezstarostně sport, který máme všici rádi...

Nultého ročníku streetbalového turnaje Meet at street se zúčastnilo rekordních 8týmů, které dohromady čítali 32 aktivních účastníků. Bylo mým potěšením, přivítat na turnaji skvělé hráče s reprezentačními či prvoligovými zkušenostmi – Lukáše Krause – několikanásobného reprezentanta ČR a hráče se zkušenostmi z Mattoni NBL, momentálně hrajícího ve Španělsku (kam mimochodem hned druhý den odcestoval), Tomáše Budínského – odehrál nespočet zápasů první ligy, Pavla Filipa – mnoho sezón za Jindřichův Hradec v 1.lize, Kamila Říhu – reprezentanta ČR do 18let a hráče prvoligového Liberce a další. Na druhou stranu na turnaj přijelo i nebojácné kvarteto mladíků z Písku, kteří byli suverénně nejmladší. Nutno ovšem dodat, že se na turnaji vůbec neztratili a ukořistili dokonce 2 výhry.

Naše spravedlivé osudí s atraktivní asistentkou rozdělili týmy do dvou čtyřčlenných skupin, kde se hrálo systémem každý s každým o umístění ve skupině, které bylo klíčové do play off. Skupinu A ovládl tým „The Huricanes“ a skupinu B „Zelenáči“. Veškeré výsledky ze skupin je možno shlédnout na našem webu v sekci statistiky. Po základních skupinách následovala asi hodinová pauza, kterou každý využil po svém. Nutno dodat, že některým přišla vhod a některým nikoli (spíš teda spojení jiskra-dudák, než pauzaJ).

Zhruba ve 12h začala první dvě utkání čtvrtfinálových bojů. Obě „jedničky“ ze skupin si poradili celkem snadno se svými protivníky. „The Huricanes“ porazili tým „Šikulové“ 16-9 a „Zelenáči“ smetli družstvo „Space Jam“ v poměru 14-4. Zbylá dvě utkání nám již přinesla drama. "The cowboys" se protrápili k vítězství nad již zmiňovanými mladíky „Crossover“ 14-11 a v posledním čtvrtfinálovém utkání se odehrálo malé překvapení, kdy spolufavorité turnaje tým „Bučestr“ podlehl týmu „TFB“, kde v tomto utkání bodově řádil zpoza trojkové čáry Adrian Melski. Poražené týmy čekala skupina o 5.-8.místo a na vítěze semifinálová bitva.

V prvním semifinálovém utkání na sebe narazili týmy „The Huricanes“ a „TFB“, zřejmě po vysilujícím čtvrtfinálovém boji a skvělé hře hlavních favoritů turnaje „The Huricanes“, podlehl tým „TFB“ v poměru 16-7. Druhé semifinálové utkání bylo čistě strakonickou záležitostí a tento fakt toto utkání pěkně okořenil. Už od úvodní střižby o míč byla ve vzduchu cítit obrovská rivalita. Žádný míč nebyl ztracený, obrany jely na 100%, zákroky se přiostřovaly, ale nutno podotknout, že vše bylo v rámci fair play a touze okusit atmosféru finále nultého ročníku Meet  at street. V tomto utkání zazářil Radan Tesař, který trefil několik pokusů za hranicí trojkové čáry. Tento fakt spojený s bezchybným výkonem jeho spoluhráčů v obraně a útoku, kdy mu krásně vytvářeli pozice ke střele, byl rozhodující.  Tým „The Cowboys“ zaslouženě porazil „Zelenáče“ 16-10.

Poražené týmy se utkali v boji o třetí místo, i když by se mohlo zdát, že týmy ztratili trochu motivace, opak byl pravdou. Tento souboj se odehrál na stále skvělé úrovni, v sázce také bylo poslední místo na „bedně“. Nakonec „Zelenáči" po tuhém boji porazili „The Flying Brothers“ výsledkem 16-12. Zbývalo již jen odehrát poslední utkání a to finále. Před zhruba 50 diváky, hltajíc každou basketbalovou akci, se odehrálo první finále streetbalového turnaje Meet at street. Průběh zápasu byl možná až nad očekávání vyrovnaný, kdy se týmy tahaly bod po bodu. Nakonec rozhodlo neudržené procento střelby "The Cowboys" ze semifinálového zápasu a hlavně zkušenosti, skvělá obranou a variabilní útok „Hurikánů“, kteří si poradili s protivníkem v poměru 12-9 a radovali se s triumfu. Rozhodující koš vsítil Lionel Messi, kterého jsem zapomněl na začátku ve výčtu hvězd:-).

Fotky z Meet at street budou v nejbližších dnech dodány na tento web. Naše krásná fotografka Simča je umístí do složky Fotogalerie.

 

Konečné pořadí:

1.       The Huricanes – Lukáš Kraus, Tomáš Budínský, Standa Šimášek, Messi

2.       The Cowboys – Jan Kraml, Jan Grabmüller, Radan Tesař, Ondřej Polák

3.       Zelenáči – Jakub Diviš, Martin Janda, Jiří Jeřábek, Lukáš Širůček

4.       TFB – Zdeněk Cimbura, Kamil Říha, Adrian Melski, Petr Kocourek

5.       Bučestr  - Jan Schonbauer, Pavel Filip, Tomáš Prokopec, Jiří Dvořák

6.       Crossover – Jiří Švarc, Petr Šlechta, Jakub Filipov, Vilém Svoboda

7.       Space Jam – Zdeněk Melichar, Adam Mašek, Jiří Prantl, Jan Vondra

8.       Šikulové – Dominik Račko, Dominik Kašpar, Jaroslav Pečenka, Jiří Poklop

 

Závěrem nezbývá než dodat, že turnaj se podle mého názoru vyvedl. Společenská akce, která následovala, za tou sportovní v úspěšnosti nijak nepokulhávala. Doufám, že příští rok se sejdeme ještě ve větším počtu a bude nás sport pod bezednými koši opět bavit jako tomu bylo letos.

 

Sportu zdar, basketu zvlášť

 

Jiří Jeřábek - jeřáb

zpět do novinek

Tabulka

 

« celá tabulka »

Zápasy

 

 

« rozpis zápasů »

CEZ PODPORA

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal Strakonice


Podpora


Činnost klubu je spolufinancována granty  Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový     víkend 2022
- Turnaj základních škol       17.11.2022
- Podpora sportovní       činnosti dětí a mládeže,   výkonnostní sport - 2022




novinky  |  tréninky  |  fotogalerie  |  vzkazník

O KLUBU  |  MUŽI  |  MLÁDEŽ