MEET AT STREET 2 - hodnocení

14.07.2010 15.45 | al

      Druhý ročník streetbalového turnaje MEET AT STREET je za námi. Předsevzetí, které jsme si dali rok minulý, a to sejít se u sportu pod bezednými koši ještě ve větším počtu, bylo nakonec úspěšné. Premiéru na MEET AT STREET si odbyla kategorie žen a bylo to velké zpestření pro všechny účastníky i diváky. S potěšením mohu oznámit, že streetbalového turnaje se zúčastnilo celkem 16 týmů (12 mužských a 4 ženské). Celkem se tedy sešlo 59 streetbalových nadšenců, kteří za obrovského vedra sváděli neúprosné boje. Motto turnaje „každá kapka potu dobrá“ bylo splněno vrchovatě, přispěli k tomu jak diváci, tak samozřejmě samotní hráči.

         Osudí rozdělilo mužské týmy do dvou základních skupin, které nám ukázaly mnoho krásných utkání. V základních skupinách se hrálo o první čtyři místa, která zaručovala postup do vyřazovacích bojů. Týmy na 5. - 6. místě hrály posléze skupinu o 9. -12. místo.

        Skupinu A bez jediného zaváhání vyhrál tým „Southside guys“, ve kterém hráli hráči prvoligového Liberce a ihned se zařadili mezi horké favority turnaje. Zároveň se skupina trochu zamotala a na 3. - 5. místě se umístily týmy se shodným počtem bodů, muselo tedy rozhodnout skóre, které určilo „černého Petra“ nakonec  týmu „Hustleři“. Skupinu B také bez porážky vyhráli „Votroci“, kteří přijeli z Hradce Králové a netajili se vysokými ambicemi.

         Po základních skupinách se uskutečnil první ročník smečařské soutěže v rámci turnaje MEET AT STREET. Změřit své skokanské schopnosti a technické dovednosti se rozhodlo celkem 9 „létajících mužů“. Na diváky čekala celkem tři kola, kdy v každém kole vypadli 3 borci, které určila porota určená z 3 odborníků a 2 odbornic. Do finálové trojice se nakonec dostali Ondřej Čegan, Michal Mladý a Miroslav Rozkot. V závěrečných pokusech jsme viděli doopravdy vynikající kousky. Míra Rozkot, jenž utkví v paměti diváků především obrovským skokem přes empire pro rozhodčího, skončil jen těsně na třetí pozici za dvojicí, která předvedla ve finálovém kole bodově naprosto dokonalé kousky, a se shodným počtem bodů se dělila o 1. pozici. Proto přišlo na řadu k velké libosti diváků ještě jedno kolo, ve kterém porota určila, kdo je lepší z dvojice Ondřej Čegan a Michal Mladý. Nakonec o fous povedenější smeč předvedl Ondřej Čegan, který dominoval především díky své atletičnosti. Slam dunk contest streetbalového turnaje MEET AT STREET měl velice vysokou úroveň a nastavil laťku pro další ročníky hodně vysoko.

         Ve čtvrtfinále si podle očekávání hladce poradili vítězové základních skupin a svým soupeřům nedovolili překvapení. „Tým létajících bratrů“ po velice tuhém boji porazil tým „Problem“, který přijel z Týna nad Vltavou. Poslední čtvrtfinále nabídlo opakované semifinálové derby z loňského ročníku turnaje a svedlo proti sobě dvě strakonická mužstva „The Cowboys“ a „Zelenáče“. Obě družstva se tahala celý zápas a hráli takříkajíc koš za koš. Koncovku nakonec lépe zvládl tým „Zelenáčů“ a oplatil tak porážku soupeři z minulého roku.

        Počasí přituhovalo, síly ubývaly a v turnaji zbyly poslední čtyři nejlepší týmy. V prvním semifinále nastoupili „Zelenáči“ a „Votroci“ a druzí jmenovaní si zápas pohlídali a s přehledem postoupili jako první do finále druhého ročníku turnaje MEET AT STREET. Ve druhém utkání změřily síly týmy „Southside guys“ a „Tým letajících bratrů“, svoji kvalitu potvrdili hráči z Liberce a zaslouženě postoupili do finále. Ve finále jsme mohli vidět doopravdy vynikající streetball, kdy obě dvě družstva předváděla krásné akce. Nakonec se lépe s počasím a soupeřem vypořádali „Votroci“, kteří rozhodli až v samotném závěru a stali se tak druhým vítězem turnaje MEET  AT STREET.    

 

         Ženské týmy naopak vytvořily skupinu jednu a hrály systémem každý s každým o výchozí pozice do play off. Skupina byla velice vyrovnaná a o pořadí musel rozhodnout vzájemný zápas, díky kterému první místo ve skupině získaly „Gazely“. Druhé místo patřilo týmu „Lamy“. Oba dva týmy se také potkaly ve finále, které tak bylo doslova zvířecí (gazely vs. lamy) a hráčky týmovým jménům nezůstaly nic dlužné, rvaly se doslova o každý míč. Všechny aktérky prvního dámského finále MEET AT STREET hrály s maximálním nasazením a ve finále byl boj o každý metr. Nakonec se z vítězství radovaly „Lamy“, které tak vrátily porážku ze základní skupiny a staly se prvními vítězkami MEET AT STREET v ženské kategorii.

         Turnaj Meet at street byl sponzorován společnostmi SKB STRAKONICE a OFFPARK SUŠICE, které věnovaly do soutěže velice zajímavé ceny a tímto jim patří obrovské poděkování, protože bez jejich pomoci by se turnaj nemohl uskutečnit v takové velikosti. Úspěšné týmy si mezi sebe rozdělily různé druhy strakonického piva, které věnoval SKB Strakonice. Outdoorová společnost Offpark věnovala například poukázky do lanového centra, které vítězky „Lamy“ vyzkoušely hned druhý den a zvládly tak úspěšně streetbalový turnaj a následně i lanové překážky v osmimetrové výšce.

         Závěrem je nutno říci, že druhý ročník se vyvedl náramně. Počet účastníků se skoro zdvojnásobil, je tedy vidět, že o basketbal potažmo o streetball je zájem. Je pro mě obrovskou radostí, že stále existuje mnoho lidí, kteří si dobrovolně propotí triko a mají radost z pohybu. Zahráli jsme si sport, který máme všichni tak rádi, setkali se hráči v pohodové atmosféře mimo sezonu, tudíž turnaj splnil svůj účel. Děkuji všem, kteří se zapojili do organizace turnaje, speciálně Simoně Harazimové, která měla na starosti veškeré focení a design a mojí Lucii, která byla zapisovatelkou a mojí prodlouženou rukou.

 

Fotky jsou ve fotogalerii - http://www.bkstrakonice.cz/muzi/fotogalerie-detail/136/

 

Konečné pořadí 2.ročníku streetbalového turnaje MEET AT STREET:

1)      Votroci (Holubec , Mahler, Paulíček, Faltýnek)

2)      Southside guys (Říha, Rozkot, Špičák)

3)      Zelenáči (Diviš, Janda, Jeřábek)

4)      Tým létajících bratrů (Čegan, Melski, Mladý)

5)      The Cowboys (Čech, Grabmüller, Kraml, Tesař)

6)      Problem (Kowalski, Dohnal, Hála, Tašek)

7)      3 v 1 (Ambrož, Soukup, Holub)

8)      Backdoor (Šlechta, Svoboda, Hrneček, Vartecký)

9)      Hustleři (Jeništa, Rabiňák, Bůžek R., Krejčí st.)

10)   3 zážitky za den (Bůžek P., Houska, Syrový, Janda P.)

11)   Space Jam (Sosna, Melichar, Mašek, Prantl)

12)   Power of one (Krejčí ml., Gareis, Mikulášek, Musil)

 

Kategorie Ženy :

1)      Lamy (Drachovská, Kramlová, Linhartová, Tomanová)

2)      Gazely (Babková, Filková, Konvičková, Podskalská)

3)      Tygřice (Johnová, Křišťanová, Lukešová)

4)      Amatéři (Fialová, Krejčová, Kuncipálová, Paroubková)

Nejlepší smečaři

1)      Ondřej Čegan

2)      Michal Mladý

3)      Miroslav Rozkot

zpět do novinek

Upoutávka



 

FACEBOOK

 

 


 

 

Tabulka

 

« celá tabulka »

Zápasy

 

 

« rozpis zápasů »

czbasket

......................................

CEZ PODPORA

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal Strakonice


TVSKBYOUTUBE

Podpora


Činnost klubu je spolufinancována granty  Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový     víkend 2022
- Turnaj základních škol       17.11.2022
- Podpora sportovní       činnosti dětí a mládeže,   výkonnostní sport - 2022




soustředění

Soustředění Volyně