"B" v play-off

08.03.2010 14.08 | jan

 Poprvé v historii strakonického „B“ teamu toto družstvo postoupilo do play off. Cesta to nebyla jednoduchá a byla lemovány spousty nevyrovnanými výkony, přesto se nám podařilo uhrát osmou příčku a v první kole play off se tak střetnout s vítězem základní části Humpolcem, v zápasech na hraných dvě vítězná utkání.

 

 

 

TJ Jiskra Humpolec – SKB Strakonice „B“ 76:64(20:18, 44:34, 61:47)

 

První zápas jako vítěz základní části hostil Humpolec, který byl považován za jasného favorita a dle sdělení na jejich oficiálních stránkách chtěl toto utkání odehrát v tréninkovém tempu. Zřejmě i díky posílení některých družstev v OP i Humpolec sáhnul k doplnění kádru a získal Martina Zeta hrajícího v nedalekém Pelhřimově, naopak Strakoničtí nastoupili bez tradičních hráčů Harckého, Melichara, Poláka a Valenty.

Utkání začalo velice otevřenou hrou téměř bez obran, kdy se přelévalo vedení z jedné strany na druhou. V první pětiminutovce na tom byl lépe domácí celek, ale v druhé části první čtvrtiny zase vládli chlapci ze Strakonic. Hlavně díky bodům Petra Bůžka bylo skóre po první části o pouhé dva body pro domácí celek. Druhá část utkaní plynule navázala na tu první, Strakonice svými rychlými přechody do útoku stříleli jednoduché koše a domácí zakončovali téměř všechny své akce přes své pivoty, kteří hráli velice dobře a drželi tak domácí celek nad vodou. V 17.minutě zápasu po koši Bůžka bylo skóre o pouhé 3body pro domácí celek, pak se ale chopil taktovky domácí Zet a dvěmi rychlými trojkami vytvořil domácím rozhodující náskok, který nedokázal smazat ani Bůžek autor 22bodů za první poločas(shodně po 11 v obou čtvrtinách). Poločas tak vyhrává domácí celek o 10bodů. Ve třetí čtvrtině se Strakonický celek snažil ještě zvýšit agresivitu v obraně a utkání zdramatizovat, bohužel domácí tým využíval své dlouholeté zkušenosti a utkání zcela kontroloval. V poslední části už domácí víceméně slavili vítězství a tak se na palubovce mohli objevit kompletní lavičky. Ke konci utkání se Strakonickému celku podařilo zahrát i pár pohledných akcí a díky Rabiňákovi, střelci 7bodů v tomto úseku, tuto čtvrtinu vyhrát a kosmeticky tak upravit konečné skóre na rozdíl 12bodů ve prospěch domácího celku.

Bylo to velice bojovné utkání, které však zaslouženě vyhrál domácí celek těžící především z výborné hry svých pivotů a větších možností při střídání.

 

 

Střelci SKB: Bůžek P. 28, Metlička 11, Rabiňák 10, Bůžek R. 5, Jeništa a Houska 4, Kubička 2

 

SKB Strakonice „B“ – TJ Jiskra Humpolec 58:70(15:15, 32:36, 48:53)

 

Po velmi dobrém výkonu v Humpolci se Strakoničtí střetli s tímto soupeřem na domácí palubovce, kde chtěli tým z vysočiny ještě více potrápit. Domácí posíleni v tomto utkání o Poláka, Valentu a Melichara museli zvítězit, aby si zachovali naděje na postup do semifinále play off. Do zápasu vstoupil domácí celek vskutku impozantně a po třech minutách se ujal vedení 9:3 a donutil tak hosty k oddechovému času. Po time outu hosté hru zcela vyrovnali a díky zbytečným ztrátám bylo skóre po první čtvrtině nerozhodně 15:15. Druhá část se nesla v duchu první, kde však v závěru přeci jen hosté lehce odskočili a v poločase vedli o 4body. Zápas tak velmi připomínal utkání z předešlého dne. Stejně jako v sobotu chtěli i tentokrát strakoničtí utkání zvrátit ve svůj prospěch ve třetí části, ale stejně jako předešlí den se jim nedařilo. Místo nástupu domácího celku šel do trháku celek hostují, který se po trojkách Zeta a koších Hořínka ujal vedení 53:40. V tento okamžik to bylo s domácím celkem velmi nahnuté, ale v posledních dvou minutách vzal na sebe zodpovědnost rozehrávač Melichar, který v předchozím utkání chyběl kvůli nemoci ani v tomto nebyl zcela fit, a svými body upravil na 53:48 po třech čtvrtinách a zápas tak opět nabral na zajímavosti. Na začátku čtvrté čtvrtiny se však vyfauloval domácí Polák a ostatním hráčům začali docházet síly. Zkušeně hrající celek si kontroloval vedení a domácí v přemíře snahy o co největší zdramatizování ztráceli balony a hosté tak dávali jednoduché koše z rychlých brejků nebo trestali chyby střelou za tři body. Na závěr utkání nastoupila celá lavička domácích a po souhře Kubičky s Jeništou mohli diváci zaznamenat snad nejpohlednější akci celého utkání. Zápas stejně jako předchozí den skončil o 12bodů ve prospěch celku z Humpolce a borci z vysočiny tak mohli zaslouženě slavit postup do semifinále krajského přeboru.

 

Střelci SKB: Bůžek R. 10, Bůžek P., Melichar, Rabiňák a Valenta po 8, Metlička 6, Polák 4, Jeništa, Houska a Veselý po 2

 

Za předvedené výkony v obou zápasech bych chtěl poděkovat všem hráčů, kteří nastoupili, za jejich nasazení a chuť po vítězství. Nakonec se sice radoval celek, z Humpolce, ale všichni strakoničtí i přes prohru odcházeli s hřejivým pocitem na srdci, že do zápasů dali vše co umí a mohli tak v klidu odcházet s vědomím dobře vykonané práce.

 

zpět do novinek

Upoutávka



 

FACEBOOK

 

 


 

 

Tabulka

 

« celá tabulka »

Zápasy

 

 

« rozpis zápasů »

czbasket

......................................

CEZ PODPORA

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal Strakonice


TVSKBYOUTUBE

Podpora


Činnost klubu je spolufinancována granty  Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový     víkend 2022
- Turnaj základních škol       17.11.2022
- Podpora sportovní       činnosti dětí a mládeže,   výkonnostní sport - 2022




soustředění

Soustředění Volyně