Jan Čech má našlápnuto mezi legendy

30.05.2012 18.22 | jan

Aktuálně nejúspěšnější odchovanec strakonického basketbalu je hráčem BK LIONS J. Hradec ... pokud v příští sezóně nastoupí v MNBL, zařadí se mezi skutečné legendy strakonického basketbalu, hráče, kteří nastoupili v nejvyšší soutěži (Kovář, Hrabák, Brabec - jestli se nepletu a snad jsem na nikoho nezapomněl) ....

Honza Čech (1988) začínal s basketem spolu s o rok staršími spoluhráči asi historicky nejúspěšnějšího ročníku (1987) strakonického basketbalu. Se svými spoluhráči sbíral úspěchy na přeborech minižactva a vrcholem v mládežnickém dresu Strakonic byly určitě zlaté medaile z Přeboru ČR mladších žáků v Sokolově (2000). Poté začal stále častěji působit v týmech Sokola Písek kde bylo daleko kvalitnější družstvo roč. 1988.        I díky jemu se týmy, za které v Písku hrál, pravidelně účastnily Přeborů ČR a sbíraly medaile jak na běžícím pásu. Za Písek hrál také jednu sezónu v  I. lize.

Zhruba před 4 lety ho oslovila nabídka BK LIONS J. Hradec, kde se začal budovat silný I.ligový tým s postupovými ambicemi. Ty se podařilo naplnit úspěchem v baráži o MNBL na konci uplynulé sezóny. V příští sezóně by BK LIONS měli být historicky prvním jihočeským klubem v nejvyšší soutěži basketbalistů.

TÍMTO, OD CELÉHO SKB STRAKONICE, VELKÁ GRATULACE ČECHYMU A CELÉMU BK LIONS J. HRADEC.

 

zpět do novinek

Tabulka

 

« celá tabulka »

Zápasy

 

 

« rozpis zápasů »

CEZ PODPORA

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal Strakonice


Podpora


Činnost klubu je spolufinancována granty  Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový     víkend 2022
- Turnaj základních škol       17.11.2022
- Podpora sportovní       činnosti dětí a mládeže,   výkonnostní sport - 2022




novinky  |  tréninky  |  fotogalerie  |  vzkazník

O KLUBU  |  MUŽI  |  MLÁDEŽ