MEET AT STREET 5 - výsledky

02.07.2013 11.59 | al

Hlásili deštové přeháňky, mělo se hrát v hale. Nepršelo, svítilo i sluníčko, hrál se pravý streetball pod širým nebem, sešlo se nás zase pěkná kopa, a o to tady přece jde... 

Sraz byl v sobotu ráno v 9:00 před halou Starz, počasí bylo dobré, ale hlavně touha účastníků hrát venku mě 100% přesvědčila o přesunutí celého turnaje na původní venkovní hřiště. Sešlo se 13 mužských týmů a tři týmy ženské. Turnaj si již vybudoval určitou prestiž, a proto se letos sešlo i poměrně dost diváků, přihlížejících, kamarádů či přítelkyň, prostě na hřišti v Klostermanově ulici to vypadalo, jako by se sešla jedna velká rodina.

 

Mužský turnaj měl klasický systém dvou skupin (po 6 a 7 týmech), kde se hrálo každý s každým. První čtyři týmy postupovaly do vyřazovacích bojů, kde se hrálo "kdo z koho". Skupinu B opanoval tým „Dad and sons“, kde vedle zkušeného píseckého odchovance Ondřeje Efenberka, hrál střelec Radek Vartecký společně s neuvěřitelně atleticky založeným Michalem Voldánem. V základní skupině si poradili se všemi týmy, největší problémy jim dělal tým Fofrejtů, který postoupil do play off z druhé pozice. Fofrejti, jak už sám název napovídá, byli složeni z hráčů či ex-hráčů mattonkového Jindřichova Hradce – „domácím“ Honzou Čechem, „indiánem“ Tomášem Šustkem, hvězdou MNBL Honzou Tomancem a „kliďasem“ Ivo Prachařem.

 

Skupinu A ovládlo trio loňských finalistů – My(s)tři ve složení Jan Valuch, Martin Štefanský a Pavel Pícha. Druhé místo obsadil tým ČBF Praha – Lukáš Toth, Adrian Melski a Štěpán Pazour. Loňští vítězové - tým The Cowboys se probojovali do play off ze čtvrtého místa.

 

Ženský turnaj byl ochuzen o jeden registrovaný tým, který ze zdravotních důvodů nemohl nastoupit, a proto se ženy utkaly systémem každý s každým dvoukolově. Z tohoto klání vyšly nejlépe hráčky týmu Brzdy – Alena Jeništová, Kristýna Tomanová (třetí titul ve třech ročnících), Kateřina Kramlová a Zdenka Paroubková.

 

Po základních skupinách přišly na řadu dvě doprovodné soutěže, které jsou každoročním lákadlem pro diváky. Do trojkařské soutěže se přihlásilo celkem 15 střelců, kteří stříleli z 5 pozic, vždy po 3 pokusech. Dva nejlepší z 1.kola se měli utkat ve finále. V 1.kole nejlépe zastřílela Alena „Podsky“ Jeništová, která zaznamenala 8 úspěšných trojek z 15. Na druhém děleném místě se 7 úspěšnými střelami se umístili Tomáš Šustek. Adrian Melski a Radek Vartecký. Do finále proto postoupili všichni 4. Alena ve finále uhájila prvenství z 1. kola a po úspěšné osmé trojce již poslední dva pokusy ani nestřílela, neboť za obrovského aplausu předskočila druhého Radka Varteckého se sedmi úspěšnými pokusy. Alča se tak stala historicky první dámou, která vyhrála individuální soutěž na Meet at Street.

 

Diváci zůstali „ve varu“, neboť ihned po trojkách se sešlo ve středovém kruhu 5 létajících mužů – Adrian Melski, Petr Šlechta, Lukáš Kohout, Michal Voldán a Ondřej Čegan. Každý dunker měl k dispozici 2 pokusy, které hodnotila velevážená porota jedním až pěti body. Do finále postoupil Michal Voldán, který po slabší první smeči (vinou více pokusů) rozproudil diváky svoji druhou smečí, kterou porota ohodnotila plnými 25 body. Ondřej Čegan předvedl 2 vyrovnané smeče za 20 a 21 bodů a postupoval do finále z prvního místa o 1 bod před Michalem. Toto rozložení slibovalo atraktivní a vyrovnané finále. Předpoklad se splnil na 100%, protože to, co diváci viděli ve finále, byla neskutečná show a reklama na streetball. Jako první se publiku představil Michal Voldán, měřící 184 cm, který předvedl smeč pozadu z obrovského výskoku. U diváků si vysloužil obrovský aplaus a zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Ondřej Čegan, měřící 185 cm, ve svém finálovém pokusu vsadil vše na jednu kartu a rozhodl se pro smeč s otočkou o 360°. Na druhý pokus tuto smeč proměnil a v publiku zavládlo obrovské nadšení a zároveň nerozhodnost ve volbě vítěze. Finálové smeče obou aktérů byly natolik perfektní a vyrovnané, že porota měla doopravdy nezávidihodnou pozici. Nakonec jury rozhodla, že o fous lepší smeč předvedl Ondřej Čegan, a tím obhájil svůj dunk titul z 2.ročníku.

 

Po doprovodným soutěží přišli na řadu vyřazovací boje, které byly doopravdovou nelítostnou bitvou. Nikdo nenechal jediný koš zadarmo a týmy předváděli maximální usilí o probojování se do finále, kde se poperou o putovní Meet Cup a celkové první místo v turnaji. Po vyrovnaných bojích ve čtvrtfinále a semifinále se do finále dostali týmy Dad and sons a Fofrejti. Ve finále byl viděn špičkový streetball ve velkém nasazení a obrovské touze zvítězit. Zkušenosti na straně Fofrejtů rozhodli finálovou bitvu a Fofrejti tak vrátili týmu „Taťky a synů“ porážku ze základní skupiny.

 

Slovo závěrem:

Počasí se umoudřilo a mohlo se hrát venku, sešla se velká skupina hráčů a diváků, atmosféru nám zpříjemňovala výborná muzika pouštěna djem Davidem Solarem. Motto turnaje „Každá kapka potu dobrá“  se naplnilo do sytosti a já jsem spokojen, že se schází každoročně „naše basketbalová rodina“, jak okomentovala turnaj jedna z hráček, v tak hojném počtu čistě pro radost ze hry a setkání se s přáteli či kamarády nejen z basketbalových palubovek.

Turnaj byl podpořen klubem SKB Strakonice, volnočasovým centrem Offpark Sušice, cestovní kanceláří Ciao a Janem Grabmüllerem, kteří věnovali ceny pro nejlepší týmy či individuality. Jakub Jeništa se postaral o kvalitní pitný režim a obstaral občerstvení pro hráče turnaje. Simča Harazimová jako každoročně se starala o grafickou část turnaje – plakáty, diplomy a fotografie. Lucka Ratajová se postarala o administrativování, zapisování atd. Všem zmíněným patří obrovský dík a teším se na příští ročník!

 

Konečné pořadí:

1) Fofrejti (Jan Čech, Jan Tomanec, Tomáš Šustek, Ivo Prachař)

2) Dad and sons (Ondřej Efenberk, Michal Voldán, Radek Vartecký)

3) My(s)tři (Jan Valuch, Martin Štefanský, Pavel Pícha)

4) Čbf Praha (Lukáš Tóth, Adrian Melski, Štěpán Pazour)

5) Zelenáči (Martin Janda, Jakub Diviš, Jan Schönbauer, Jiří Jeřábek)

6) Morgani (Milan Špičák, Petr Šlechta, Tomáš Jirsa)

7) The End (Ondřej Čegan, Jakub Sulek, Pavel Milsimer)

8) The Cowboys (Jan Kraml, Jan Grabmüller, Radan Tesař)

9) Hustleři (Radek Bůžek, Petr Bůžek, Adam Mašek, Jakub Jeništa, Tomáš Veselý)

10) Extrémní Chedar (Jan Houska, Radek Metlička, Jan Jeništa, Radim Štěpaník, Tomáš Pejchal)

11) Oldboys (Ondřej Polák, Štěpán Chylík, Josef Jaroš, Lukáš Kohout)

12) Jako nic (Lukáš Pokorný, Eliška Nikodémová, Zdeněk Pokorný, Sedláček)

13) Young boys (Vít Krejčí, Matěj Bartoš, Luboš Mikolášek, Paulo Fapšo)

 

Ženy:

1) Brzdy (Alena Jeništová, Kristýna Tomanová, Zdenka Paroubková, Kateřina Kramlová)

2) Na pohodu (Kateřina Konvičková, Klára Linhartová, Radka Babková, Martina Drahotová)

3) No stress (Nikola Filková, Zuzana Johnová, Pavla Křišťanová)

 

Nejlepší smečař:

1) Ondřej Čegan

2) Michal Voldán

3) Petr Šlechta

 

Nejlepší trojkař(ka):

1) Alena Jeništová

2) Radek Vartecký

3) Tomáš Šustek a Adrian Melski

zpět do novinek

Upoutávka



 

FACEBOOK

 

 


 

 

Tabulka

 

« celá tabulka »

Zápasy

 

 

« rozpis zápasů »

czbasket

......................................

CEZ PODPORA

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal Strakonice


TVSKBYOUTUBE

Podpora


Činnost klubu je spolufinancována granty  Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový     víkend 2022
- Turnaj základních škol       17.11.2022
- Podpora sportovní       činnosti dětí a mládeže,   výkonnostní sport - 2022




soustředění

Soustředění Volyně