Příští sezóna bude zlomová

03.07.2012 09.49 | jan

Jak tobylo loni a co nás čeká letos ...

 

Druholigoví basketbalisté Strakonic skončili v ročníku 2011/2012 pátí, což je jejich druhý nejlepší výsledek za pětileté působení v soutěži.

Už pět sezon ve II. lize mají odehráno basketbalisté Strakonic. A rozhodně nejsou jen do počtu, patří totiž k lepší polovině.

V ročníku 2011/2012 skončili pátí, což bylo jejich druhé nejlepší umístění v historii za dobu účasti ve třetí nejvyšší soutěži. Lépe si vedli jen v sezoně 2009/2010, kdy II. ligu vyhráli, na postup do I. národní ligy ale nereflektovali.

Trenér Milan Janda k pátému místo podotkl: „K play off byl pouhý krůček, na boj o postup do vyšší soutěže to ovšem v našem případě nepřipadá v úvahu vzhledem k velmi omezeným tréninkovým možnostem většiny hráčů. Tato soutěž je pro nás ideální. Byla to v pohodě odehraná sezona."

A nadcházející ročník? „Sezona to bude tak trochu zlomová. Uvidíme, jaký se podaří dát dohromady kádr pro druhou ligu a zda i do dalších let budeme schopni stavět v soutěžích dva týmy mužů," uvedl Janda. V týmu totiž podle všeho nebude trojkař Radan Tesař, který bude studijně pobývat v Holandsku.

Po ekonomické stránce věří Milan Janda, že i další sezonu 2012/2013 dokáže klub uspokojivě zajistit.

SKB Strakonice není, i přes skromné podmínky, jen druholigový tým mužů. V minulé sezoně startovala v soutěžích další tři družstva. B-tým mužů hrál oblastní přebor a obsadil až poslední osmé místo. „Tým tvořili povětšinou dorostenci a to bylo na výsledcích prostě znát. Ukázalo se, že takto mladý tým nemá proti fyzicky vyspělejším mužům téměř žádnou šanci," hodnotil kouč.

Žáci U15 startovali v divizi a jednu ze skupin se jim podařilo vyhrát. „To byl hodně nečekaný výsledek našeho celku," komentoval to Janda.

Mladší minižáci U12, to bylo nově vytvořené družstvo. Většina hráčů hrála své první životní zápasy a dávala první koše. „Dokázali jsme jednou vyhrát, ovšem o výsledky nám opravdu nešlo."

Jaké je tedy celkové hodnocení sezony 2011/2012? Jak ji viděl Milan Janda? „Po sportovní stránce poloviční spokojenost. Po ekonomické jsme sezonu dokázali také zvládnout. A i v těžších ekonomických podmínkách si držíme vcelku dobrý standard, srovnatelný s dalšími druholigovými kluby."

I do další sezony Strakoničtí přihlásí čtyři družstva. Opět to bude II. liga a oblastní přebor mužů. „Béčko ale bude v sestavě z předminulé sezony, ve které by se měli objevit někteří hráči týmu z uplynulé sezony," upřesnil Janda.

Žáci U15 postupují věkem do dorostu, a tak oddíl přihlásil dorost do oblastního přeboru. „Ale tréninková morálka dorostenců z loňského béčka mužů a loňských žáků je v poslední době hodně mizerná. Uvidí se, jestli se toto družstvo podaří dát v září dohromady."

Jako poslední jsou do soutěže přihlášeni starší minižáci, kteří budou startovat také v oblastním přeboru. „Uvidíme, jestli se v září v rámci tradičního náboru neobjeví nějaký větší počet nováčků, který by umožnil přihlásit ještě jeden tým nejmladších minižáků," uzavřel Milan Janda.

Muži ve II. lize

Jak si vedli muži SKB Strakonice za pět sezon ve II. lize:

2007/2008 - 6. místo
2008/2009 - 7. místo
2009/2010 - 1. místo
2010/2011 - 6. místo
2011/2012 - 5. místo

Autor: Miloš Vrátný

zpět do novinek

Tabulka

 

« celá tabulka »

Zápasy

 

 

« rozpis zápasů »

CEZ PODPORA

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal Strakonice


Podpora


Činnost klubu je spolufinancována granty  Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový     víkend 2022
- Turnaj základních škol       17.11.2022
- Podpora sportovní       činnosti dětí a mládeže,   výkonnostní sport - 2022




novinky  |  tréninky  |  fotogalerie  |  vzkazník

O KLUBU  |  MUŽI  |  MLÁDEŽ