„B“ končí v OP na 7.místě

23.01.2013 16.09 | al

Ve dnech 19 a 20.1.2013 se „B“ mužů střetlo ve čtvrtfinále OP s družstvem Spartaku Kaplice. Družstvo Kaplice bylo jasným favoritem a svoji úlohu splnilo na 100%.

Spartak Kaplice – SKB Strakonice „B“ 78:62(20:19, 40:39, 65:51)

První utkání play off se konalo na palubovce lépe postaveného celku po základní části a tak toto utkání hostila Kaplice. Domácí neponechali nic náhodě a nastoupili v nejsilnější možné sestavě. Naopak Strakonickým chybělo z různých důvodů hned 5 hráčů z obvyklé sestavy (Brabec, Hačecký, Jeništa, Mašek a Rabiňák). Posilou domácího celku bylo nezvykle početné publikum, které čítalo přes sto fanoušků, kteří v utkání vytvořili neskutečnou atmosféru. Možná díky velkému počtu fanoušků byli domácí na začátku utkání lehce nervózní a první minuty patřili hostujícímu celku ze Strakonic, který se brzy ujal vedení 7:3. Zhruba po 5ti minutách hry však nervozita z domácího celku opadla a začali předvádět svoji klasickou hru postavenou na rychlém přechodu do útoku podpořenou velmi dobrou střelbou z dálky. Strakoničtí se však vybičovali ke skvělému výkonu a domácím nenechali nic zadarmo a trestali chyby v domácí obraně. První část tak skončila nejtěsnějším vedením ve prospěch Kaplického celku. Druhá část zápasu se nesla ve stejném duchu jako první čtvrtina. Obě družstva předváděla výborný basketbal a přetahovala se o vedení. Malinko šťastnější v tomto ohledu byli domácí, kteří si udrželi jednobodové vedení. Do třetí čtvrtiny domácí vlétli jako uragán a nasadili velmi nepříjemnou osobní obranu, kterou Strakoničtí dokázali překonat pouze v úvodních minutách tohoto dějství. Mezi 25 a 29 minutou zápasu přišla rozhodující série domácího celku, který tuto část vyhrál poměrem 12:2 a vytvořil si tak rozhodující náskok. Strakoničtí borci se sice snažili ze všech sil, ale únava byla na jejich výkonu patrná. V poslední části utkání domácí kontrolovali výsledek. Strakoničtí borci se přes veškerou snahu na zdramatizování výsledku již nezmohli a domácí tak zaslouženě zvítězili a odměnou jim byl potlesk ve stoje od všech diváků. Těm patří velký dík za atmosféru, kterou vytvořili pro obě družstva!!!

Ve Strakonickém celku zaslouží pochvalu, za předvedený výkon, všichni hráči. Předvedená hra byla opravdu na velmi dobré úrovni.

Střelci: Širůček 20, Bůžek 18, Metlička 10, Houska 6, Müller a Veselý po 4

SKB Strakonice „B“ – Spartak Kaplice 95:55(11:26, 28:55, 39:77)

Strakoničtí posíleni o Adama Maška, ale s únavou v nohách z předchozího dne hráčům Kaplice vůbec nestačili. Soupeř od začátku dával jasně najevo, kdo je pánem palubovky. Od prvních okamžiků utkání hráči hostujícího celku nepustili domácí hráče téměř do žádné šance a naopak tvrdě trestali chyby domácí obrany. Vedení Kaplice o 15 bodů po 1/4 rozhodlo o vývoji utkání. Hosty hnala k dobrému výkonu euforie a zmar domácích podtrhlo zranění ústředního rozehrávače Radka Metličky. Konečným výsledkem byla jasná porážka domácího celku. Všichni domácí hráči sice bojovali, ale na lepší výsledek nebylo. Kaplice zvítězila i ve druhém utkání a s poměrem 2:0 na zápasy postoupila do semifinále OP, kde se střetne s BK Tábor „B“, který stejným poměrem vyřadil Viktorii Tábor.

Střelci: Bůžek 16, Širůček 15, Mašek 9, Veselý 7, Müller 4, Houska a Metlička po 2

Tyto zápasy byli poslední pro hráče Strakonického SKB „B“ v sezoně 2012/2013. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za předvedené výkony a všem našim fanouškům za jejich podporu. Dále děkuji také paní Rubešové, Jardovi Pojarovi a hlavně holkám z „B“ za pomoc se službou na zápasech. Díky tedy patří všem a do další sezony si přejme vylepšení letošního výsledku.

Sportu zdar a „B“ v tomto případě zvláště.

TP

zpět do novinek

Tabulka

 

« celá tabulka »

Zápasy

 

 

« rozpis zápasů »

CEZ PODPORA

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal Strakonice


Podpora


Činnost klubu je spolufinancována granty  Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový     víkend 2022
- Turnaj základních škol       17.11.2022
- Podpora sportovní       činnosti dětí a mládeže,   výkonnostní sport - 2022




novinky  |  tréninky  |  fotogalerie  |  vzkazník

O KLUBU  |  MUŽI  |  MLÁDEŽ