Na závěr základní části výhra nad Hradcem

09.01.2013 19.24 | jan

Hráče Strakonického „B“ čekalo poslední dvojkolo základní části oblastního přeboru, jako soupeře tentokrát mělo jasného leadera tabulky hráče z Pelhřimova a na úplný závěr hráče Jindřichova Hradce. Utkání též byla rozlučkou s domácí hvězdou Peterem Rabiňákem, který odlétá reprezentovat strakonický basketbal na misi do Afganistánu, kde mu všichni přejeme ať se mu daří a vrátí se v pořádku zpět domů.

 SKB Strakonice „B“ – BK Pelhřimov 53:78(18:23, 27:46, 37:70)

Hráči Pelhřimova potvrzovali jasnou roli favorita a utkání dominovali od začátku. Domácím borcům se dařilo držet krok se soupeřem pouze v prvním dějství, jinak soupeř jasně ukazoval svoji nadvládu pod oběma koši. Hráči Pelhřimova jsou jednoznačně nejzkušenějším a basketbalově nejvyspělejším týmem celého krajského přeboru a ani v tomto zápase nepřipustili senzaci a suverénem výkonem dokráčeli k výhře o 25bodů nad domácím celkem. Pochvalu v tomto utkání si zaslouží Rabiňák za nasazení pod obě koši a také Tomáš Veselý, který se v posledních zápasech rozehrál k výkonům, které jsem od něj očekával již na začátku sezony.

Střelci: Rabiňák 10, Mašek a Veselý po 8, Brabec a Müller po 5, Metlička 4, Houska, Jeništa a Samec po 2

SKB Strakonice „B“ – BK Lions Jindřichův Hradec „C“ 56:32(10:9, 22:15, 33:23)

Poslední zápas základní části a zřejmě nejlepší výkon Strakonických hráčů v soutěži. Již od začátku bylo jasné, že se bude odehrávat velmi vyrovnané utkání, kterému budou dominovat hlavně obrany. Domácí sice měli mírně na vrh, ale nedařilo se jim až do 3⁄4 utkání odskočit na zásadnější rozdíl a tak na hřišti probíhal velký souboj. Závěrečná část však již byla plně v režii domácího celku, hráči Strakonic nedali soupeřovi vůbec žádnou šanci na snížení a naopak pouze zvyšovali své vedení a králici tak tentokrát lvi srazili na kolena. Skvělí výkon podali tentokrát všichni hráči, nad kterými mírně dominoval ještě výkon Radka Bůžka, který byl opravdu velmi nadstandardní. Pochvala patří tedy všem, kteří nastoupili!

Střelci: Bůžek 22, Veselý 12, Brabec 9, Rabiňák 8, Jeništa 3, Müller 2

Závěrečná čtvrtina zápsu s Hradcem byla exhibicí Strakonických králíků a tou nejlepší pozvánkou všech diváků na zápasy play off, kde se Strakoničtí utkají s družstvem Spartaku Kaplice. Tímto bych chtěl poděkovat i všem divákům, kteří navštívili víkendová utkání.

 

 

 

 

 

zpět do novinek

Tabulka

 

« celá tabulka »

Zápasy

 

 

« rozpis zápasů »

CEZ PODPORA

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal Strakonice


Podpora


Činnost klubu je spolufinancována granty  Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový     víkend 2022
- Turnaj základních škol       17.11.2022
- Podpora sportovní       činnosti dětí a mládeže,   výkonnostní sport - 2022




novinky  |  tréninky  |  fotogalerie  |  vzkazník

O KLUBU  |  MUŽI  |  MLÁDEŽ