„B“ tentokrát na soupeře nestačilo

26.11.2012 12.59 | jan

Stejně netradičně jako „A“-team předehrávalo v pátek svůj zápas i „B“. V tomto dvojkole zavítali hráči ze Strakonic na palubovku jednoho z nejlepších družstev soutěže do Kaplice, a k boji o Šumavu, do Vimperka.

 Spartak Kaplice – SKB Strakonice „B“ 72:40

                                                   (17:6, 37:19, 52:27)

Zápas byl z počátku velmi nervózní ani jeden ze soupeřů se nemohl trefit do koše, první kdy toto prokletí zlomili byli domácí až v 5minutě zápasu. Od té doby však začali utkání dominovat a jasně potvrzovat roli velkého favorita. Strakoničtí se jako již tradičně velmi trápili se střelbou, nemohli se trefit z žádné pozice, naopak domácí vedeni excelentním střelcem Čeganem sázeli koše s neuvěřitelnou lehkostí. V poločase domácí vedli téměř o 20bodů a o výsledku tak bylo rozhodnuto. Strakoničtí se ještě na začátku 3hracího období pokusili o snížení náskoku domácích, ale jejich obrana byla neprůstupná a hostující střelci ji nedokázali překonat. Jediný, kdo se Strakonického družstva dokázal v zápase prosadit byl Radek Bůžek nikdo jiný se k němu výrazněji nepřidal a domácí tak v pohodovém tempu dokráčeli k vítězství o 32bodů.

 

„Střelci“: Bůžek 21, Samec 6, Mašek 5, Houska, Muller a Rabiňák po 2, Jeništa a Metlička po 1, dále nastoupil Veselý

 

 

BK Vimperk – SKB Strakonice „B“ 66:45

                                           (20:12, 30:22, 50:34)

Domácí slibovali odvetu za prohrané utkání ve Strakonicích na začátku sezony, možná, ale právě proto, byl začátek v jejich podání velmi nervózní. První kdo skóroval byli hosté, kteří se postupně ujali vedené 4:0, pak se však začali prosazovat i domácí. V 6minutě zápasu hosté vedli 11:8, pak však přišla velká série domácích, kteří velmi zlepšili obranu a začali se výrazně prosazovat i v útoku. Hlavním strůjcem domácí náporu byl střídající Hodina, který ke skvělé obraně přidal i 7bodů v útoku a první dějství domácí opanovali 20:12. Na začátku druhé části Vimperští pokračovali ve výkonu z koncovky té první, pak se však zasekli i oni a začali se prosazovat hráči ze Strakonic. Druhá čtvrtina však byla čtvrtinou obran a konečný účet této části byl 10:10. V poločase tak domácí vedli o 8bodů. Každý v hale čekal, že do 3části utkání vstoupiíi Strakoničtí s velkým talkem a snahou o srovnání skóre v zápase, opak však byl pravdou. Byli to domácí kdo na svého soupeře vlítl rychlostí orkánu Kyrill. Hráči ze Strakonic vůbec nestíhali v obraně a v útoku se přes domácí nedokázali prosadit, výsledkem byla velká šňůra domácích kteří odskočili na skóre 40:22. Ve zbytku čtvrtiny se konečně začali prosazovat i hosté, ale v obraně to bylo pořád slabé a tak hráči z Vimperka končili třetí část s průběžným vedením o 16dodů. Ve čtvrté čtvrtině už hráli za Strakonické převážně hráči z lavičky a nehráli vůbec špatně, domácí však využívali své fyzické převahy a velkých zkušeností a s přehledem kontrolovali zápas, který dovedli ke konečné výhře o 21bodů a vrátili tak hostům porážku z úvodu soutěže.

 

Hvězdou zápasu byl jednoznačně Hodina, který byl v utkání nezastavitelný. Strakonickým se nepodařilo využít bezradnosti domácí hvězdy Matyka, který předvedl jeden z nejtragičtějších výkonů za poslední dobu. Za jeho obranu zaslouží pochvalu Rabiňák, který domácí střelce bránil po celý zápas.

 

Střelci: Bůžek 15, Jeništa 7, Samec 5, Mašek, Metlička a Veselý po 4, Rabiňák 3, Muller 2, Houska 1

 

 

zpět do novinek

Tabulka

 

« celá tabulka »

Zápasy

 

 

« rozpis zápasů »

CEZ PODPORA

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal ve Strakonicích se chce dále rozvíjet  

 

Podpora


Činnost klubu je spolufinancována granty  Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový     víkend 2022
- Turnaj základních škol       17.11.2022
- Podpora sportovní       činnosti dětí a mládeže,   výkonnostní sport - 2024




novinky  |  tréninky  |  fotogalerie  |  vzkazník

O KLUBU  |  MUŽI  |  MLÁDEŽ