Vítězný víkend

12.11.2012 13.01 | jan

"B" dvakrát poráží Příbram ...

 O víkendu 10 – 11.11 jsme odehráli dvojičku s týmem z Příbrami. Pohled na tabulku před zápasy byl jednoznačný, jednalo se o přímý boj o 8. místo jihočeského oblastního přeboru. Mírným favoritem bylo Strakonické družstvo, které se však v sobotu muselo obejít bez svého leadera Radka Bůžka a vyrovnat se s lehkým zraněním prvního rozehrávače Radka Metličky, který sice k zápasům nastoupil, ale byl velmi limitován a tak utkání slibovala velký souboj.

 

BK Příbram – SKB Strakonice „B“ 62:67 p.p. ( 12:13, 22: 20, 35:39, 51:51)

 

Domácí od začátku nastoupili se zónovou obranou, která na Strakonické většinou platí, ale tentokrát se s ní, alespoň zpočátku vyrovnali a po první čtvrtině se ujali jednobodového vedení. Druhá část byla plná nepřesností a zbytečných ztrát na obou stranách hřiště. Strakonické útoky většinou končili těsně za půlící čarou zbytečnou ztrátou, kterou pak domácí využili k rychlému protiútoku. Poločasové skóre tak bylo 22:20 pro domácí. Třetí čtvrtina byla ve znamení útoku, k velkému výkonu se rozehrála dvojice Rabiňák a Hačecký, která zakončovala téměř všechny útoky Strakonického družstva, velmi dobře je ze středu zásoboval přesnými přihrávkami Jarda Müller a hosté se tak ujali vedení 39:35, které dokázali navýšit na 8bodový rozdíl 4minuty před koncem 45:37. Pak však jakoby se Strakoničtí báli vyhrát a několika zbytečnými ztrátami nechali domácí srovnat na 49:49 minutu před koncem normální hrací doby. Zhruba 40vteřin před vypršením času střílel za strakonické dva trestné hody Samec, neproměnil však ani jeden a tak skóre zůstávalo stále vyrovnané, po výborném zákroku Jeništy v obraně se k útoku dostali opět hosté a v zápase nejlepší hráč Hačecký upravil skóre na 51:49 pro hosty 12 vteřin před koncem utkání. Hostující družstvo v té době mělo pouze 3 osobní chyby a mohlo tak využít faulu v obraně, domácí ač měli k dispozici oddechový čas tak této možnosti nevyužili a vyhazovali z podkoše, Strakoničtí celkem dobře bránili, ale 4s před koncem došlo k totálnímu zkratu v obraně od Rabiňáka, který fauloval v beznadějné pozici na trojce při střele nejlepšího domácího hráče Vošahlíka, který tak měl k dispozici 3trestné hody. Naštěstí proměnil pouze dvě šestky a bylo zde prodloužení. V pětiminutovém prodloužení měli nejdříve navrch domácí, kteří se po 3minutách ujali pětibodového vedení 59:54, pak však Strakoničtí hráči přitvrdili v obraně a domácí jako by nevěděli co hrát, po několika ztrátách Příbramských hosté srovnali skóre a dokonce otočili na 5bodové vedení ve svůj prospěch 64:59. Tento úsek hry trvající minutu, kterou hosté vyhráli 10:0 rozhodl o vítězi utkání. Domácí sice ještě snížili, ale Strakoničtí si již vítězství nenechali utéct a mohli tak slavit svojí druhou výhru v sezoně. V utkání vyhráli zaslouženě Strakonice, které se o vítězství v normální hrací době připravili pouze díky svým laciným chybám a jako tradičně velmi špatně házenými trestnými hody, kdy proměnili pouze 11 z 26vystřelených.

 

V utkání zahráli nejlépe famózní Hačecký, který strávil na hřišti celých 45minut a nestřídal tedy ani vteřinu. Dále výborně zahráli Jeništa s Müllerem, který plně nahradil Metličku. Pochvalu za výkon v útoku zaslouží i Rabiňák, ale jistě ví o svých rezervách v obraně.

 

Střelci:Hačecký a Rabiňák 21, Jeništa 10, Samec 9, Müller 4, Veselý 2, dále hráli Houska, Mašek a Metlička
SKB Strakonice „B“ – BK Příbram 85:35(22:6, 40:11, 54:17)

Domácí již s Bůžkem, posilou z „A“ Petrem Jandou a zkušeností z předchozího zápasu od začátku na svého soupeře vlítli a ihned začali dominovat zápasu. Hosté zaskočeni precizní obranou Strakonických borců se vůbec nedokázali v útoku prosadit a naopak domácí trestali snad z každé pozice. První čtvrtina skončila 22:6 a o vítězi tak již bylo téměř jisto po první 10minutovce. Druhá část se vyvíjela podobně jako ta první, kdy bezradní hosté v útoku nevěděli vůbec co hrát a v obraně přihlíželi, jak jim domácí dávají jeden koš za druhým. Poločasové vedení 40:11 přesně odráželo dění na hřišti. Borci strakonického „B“ – teamu pokračovali stále ve stejném výkonu jako v předchozích částech a postupně zvyšovali své vedení, pouze ve čtvrté čtvrtině domácí polevili v obraně a nechali hosty také si zastřílet, domácí však již v tuto chvíli hráli v euforii a sázely koše z takovou lehkostí, že ani 10přihlížejích diváků nevěřilo svým očím. Konečné vítězství o 50bodů tak bylo sladkou tečkou na závěr povedeného víkendu.

V domácím dresu tentokrát podal životní výkon Houska, který si svými 10body vytvořil osobní rekord, skvěle v útoku družstvo táhl Rabiňák, který tentokrát zaslouží pochvalu i za obranu. Tyto hráče velmi dobře podporoval Adam Mašek, který zaslouží také pochvalu jak za hru na útočné polovině tak v obraně. Bůžek potvrdil svou roli hlavní osobnosti družstva a velmi povedeným výkonem podpořil hru svého týmu. Do zápasu zasáhli kompletně všichni hráči domácích a patří všem hráčům velký dík za předvedený výkon. Doufejme, že v této hře budou Strakoničtí pokračovat i nadále a budou tak dělat dobré jméno a čest svému klubu, aby nebyla pouze chvála jediné, co se v neděli nedařilo, byla střelba trestných hodů, kdy 10proměnněých z 29pokusů je opravdu tragické.

Střelci:Rabiňák 21, Mašek 13, Bůžek a Houska 10, Samec 9, Hačecký 8, Müller 6, Janda a Jeništa 3, Metlička 2, dále ještě nastoupil Veselý

Autor textu: úspěšný trenér Tomáš Pejchal

zpět do novinek

Tabulka

 

« celá tabulka »

Zápasy

 

 

« rozpis zápasů »

CEZ PODPORA

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal ve Strakonicích se chce dále rozvíjet  

 

Podpora


Činnost klubu je spolufinancována granty  Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový     víkend 2022
- Turnaj základních škol       17.11.2022
- Podpora sportovní       činnosti dětí a mládeže,   výkonnostní sport - 2024




novinky  |  tréninky  |  fotogalerie  |  vzkazník

O KLUBU  |  MUŽI  |  MLÁDEŽ