MEET AT STREET - 6.ročník - výsledky

03.07.2014 11.03 | al

Je to za náma, již tradiční poslední víkend v červnu patřil streetballu ve Strakonicích. Letošní ročník doprovázela nejistota, respektive neschopnost rosničkářů předpovědět počasí. Vzhledem k tomuto faktu a několika zraněním, či onemocněním v jednotlivých týmech z původních 12 týmů přijelo pouze devět. Na atraktivitě turnaje to ovšem neubralo vůbec nic, protože složení devítky týmů předpovídalo atraktivní podívanou. 

 

Největším favoritem turnaje byli od začátku loňští vítězové „Fofrejti“ ve složení nynějších či bývalých mattonkářů z Jindřichova Hradce. Podle předpokladů ovládli skupinu A bez jediné porážky. Na druhém místě ve skupině A překvapil tým „Lábusové“. Tým, který má na kontě 6 účastí ze 6 ročníků, tým okolo talentovaného Víta Krejčího (od příštího roku španělská Zaragoza) překvapil ostatní týmy svoji agresivní a rychlou hrou podpořenou kvalitní střelbou z dálky. Třetí místo obsadil zkušený tým The Cowboys, který se klasicky 100% soustředí na vyřazovací boje a zápasy ve skupině využívá k odladění své hry a taktiky. 

Druhou skupinu B ovládl tým „He-goats“, složený ze základních kamenů druholigových vítězů z Písku. Poradil si ve skupině se všemi protivníky a předváděl velice atraktivní streetball proložený tím pravým kořením streetballu – smečemi, převážně díky představení Michala Voldána a Milana Špičáka. Druhé místo ve skupině obsadil tým Střízliví sympaťáci, tým okolo Lukáše Totha, který již zná streetballové hřiště ve Strakonicích jako vlastní boty. Třetí místo ve skupině obsadil opět strakonický kvartet Zelenáči, který letos pomýšlel na stupně nejvyšší. 

Mezi základními skupinami a vyřazovací částí všechny přítomné čekalo parádní představení individuálních soutěží – střelba trojek a smečařská soutěž. Trojkaři stříleli v obtížných podmínkách, než na které jsou standardně zvyklí. Střílet na venkovním hřišti v otevřeném prostoru a za drobného větru není nic snadného. I přes tyto podmínky jsme viděli skvělé střelecké výkony. Do finálového rozstřelu se dostal Ivo Prachař a Petr Šlechta, kteří shodně nasbírali 8 úspěšných pokusů z 15. Ve finále potvrdil Petr výkon z prvního kola a zaslouženě se stal králem trojkařů na 6. ročníku Meet at street. 

Po trojkařském klání přišla na řadu třešnička na dortu, na kterou se vždy všichni přítomní těší nejvíce - souboj létajících mužů. Kvartet Michal Voldán, Milan Špičák, Petr Šlechta a Tomáš Pálka předváděl neuvěřitelné kousky. Do finále však mohli pouze dva z nich. Nakonec nekompromisní porota zvolila dvojici Milan Špičák a Michal Voldán. To, co předváděli kluci ve finále, mohlo směle konkurovat slam dunk contestu na mnohem kvalitněji obsazených basketbalových akcí. Diváci si dokonce vyžádali bonusové smeče navíc. Jasným vítězem se nakonec stal Michal Voldán, který těží především ze své neskutečné atletičnosti, jak říkají jeho spoluhráči – „Michal je bílej černoch“. Milan Špičák předváděl skvělé smeče, ale na kousky Michala byl prostě krátký. 

Po individuálních soutěžích přišly na řadu vyřazovací boje. Mladí Lábusové doplatili na svoji nezkušenost s vyřazovacími boji na Meet at street a prohráli svoje čtvrtfinále s týmem Zelenáčů. Ostatní čtvrtfinále ovládly lépe nasazené týmy, tudíž se nekonalo žádné překvapení. V semifinále si celkem hladce poradili He goats se Zelenáči a postoupili do finále. Ve druhém semifinále se až nečekaně na postup nadřeli Fofrejti, kteří porazili Střízlivé sympaťáky rozdílem jednoho koše. V těchto okamžicích se již hrál streetball na vysoké úrovni a s obrovským nasazením. Zápas o třetí místo vyhrál nakonec tým Zelenáčů, Střízliví sympaťáci zřejmě ztratili mnoho sil ve vyrovnaném semifinále. Finále nám nabídlo krásný streetball okořeněný několika krásnými akcemi na obou stranách. Nakonec se z vítězství radoval tým Fofrejti, kterým se jako prvním v historii podařil titul obhájit. 

 

Závěrem bych chtěl poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci turnaje a pomohli opět naplnit motto turnaje „Každá kapka potu dobrá“. Především basketbalovému klubu SKB Strakonice, Offparku Sušice, Ondřejovi Polákovi, Honzovi Grabmüllerovi, Adamovi Maškovi, Lucii Ratajové a Simoně Harazimové.

 

Celkové pořadí:

1) Fofrejti (Jan Čech, Ivo Prachař, Petr Šlechta a Radek Vartecký)

2) He-goats (Milan Špičák, Šimon Běle, Michal Voldán a Tomáš Jirsa)

3) Zelenáči (Martin Janda, Jakub Diviš, Tomáš Prokopec a Lukáš Širůček)

4) Střízliví sympaťáci (Lukáš Toth, Tomáš Pálka a Martin Matyk)

5) Lábusové (Vít Krejčí, Vít Procházka a David Urban)

6) The Cowboys (Radan Tesař, Jan Kraml, Jan Grabmüller a Ondřej Polák)

7) Fly Brothers (Matěj Bartoš, Zdeněk Blažek, Dominik Krejčí)

8) Extrémní hustleři (Petr Bůžek, Jan Houska a Tomáš Pejchal)

9) Jako nic (Zdeněk Pokorný, Michal Sedláček, Kazetská)

 

Nejlepší trojkař - Petr Šlechta

Nejlepší smečař – Michal Voldán


 

zpět do novinek

Upoutávka



 

FACEBOOK

 

 


 

 

Tabulka

 

« celá tabulka »

Zápasy

 

 

« rozpis zápasů »

czbasket

......................................

CEZ PODPORA

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal Strakonice


TVSKBYOUTUBE

Podpora


Činnost klubu je spolufinancována granty  Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový     víkend 2022
- Turnaj základních škol       17.11.2022
- Podpora sportovní       činnosti dětí a mládeže,   výkonnostní sport - 2022




soustředění

Soustředění Volyně