Něco na závěr sezony ..........

23.03.2014 21.58 | jan

Skvělé 5. místo v konečné tabulce naší druholigové skupiny "A" je určitě nečekaný a skvělý úspěch tohoto týmu ... bilance 12 výher a 10 porážek je určitě potvrzením kvality .... 

V našem dresu nastoupilo celkem 13 hráčů - Jakub Diviš, Jirka Jeřábek, Radan Tesař, Martin Janda, Jan Kraml, Tomáš Linhart, Petr Janda, Jan Grabmüller, Jan Schönbauer, Petr Bůžek, Tomáš Prokopec, Lukáš Kraus a Tomáš Veselý. V sezoně jsme se museli netradičně vyrovnat se dvěma dlouhodobými absencemi tradičních opor Jakuba Diviše (pracovní stáž v Japonsku) a Martina Jandy (studijní stáž v Německu). Při absenci Kuby Diviše zaskočili Tomáš Prokopec, který avizoval konec aktivní hráčské kariéry, ale když bylo třeba pomohl a navíc se podařilo domluvit start bývalého reprezentanta Lukáše Krause, který pomohl celkem v šesti zápasech. Neúčast Martina Jandy jsme museli zacelit z vlastních řad, když se role dirigenta úspěšně chopil Radan Tesař. Vše jsme úspěšně zvládli a troufám si tvrdit, že konečné 5. místo je pro nás aktuálním maximem, kterého jsme chtěli dosáhnout, neboť určitě nemáme postupové ambice.  

Za velmi dobrou sezonou se určitě skrývá vynikající parta hráčů. Je již trochu otřepanou frází, že každý z hráčů má v týmu svou roli, kterou se snaží co nejlépe plnit ve prospěch celého družstva. Na hřišti jsou určitě nepostradatelní Kuba Diviš,Jirka Jeřábek a Radan Tesař. Do týmu výborně zapadl Honza Schönbauer. Tradičně velmi dobré výkony se slabšími střídal Honza Grabmüller. Velké zlepšení prokázal Petr Bůžek. Roli obranáře výborně plní nenápadný Petr Janda. Své si na hřišti uhráli i Honza Kraml a kapitán Tomáš Linhart, ale právě tito hráči odvádějí hodně "černé práce" i na lavičce. Určitě budeme všichni rádi, když se k dirigentské taktovce vrátí Martin Janda. Dík patří i "pomocníkům" T.Prokopcovi a L. Krausovi. Několik zápasů odehrál i Tomáš Veselý (myslím, že je škoda, že jich nebylo více, neboť když byl jevil se docela dobře).  

Vzhledem k našim velice omezeným možnostem společného tréninku považuji naše výkony a výsledky v sezoně za senzační a neuvěřitelné. Zdá se až nelogické, že dokážeme uhrát lepší bilanci než před sedmi lety, kdy jsme do soutěže vstoupili a trénovali jsme 3x týdně. Tento tým ale dokáže skvěle využít svých zkušeností, soudržnosti a výjimečných schopností některých hráčů. Tím je v této soutěži určitě jedinečný a dokáže porazit daleko více trénující soupeře.

Díky za skvělé výkony v domácích zápasech s vynikajícími  Domažlicemi a Pískem (domácí bilance 9 výher a 2 prohry je vynikající odměnou našim fanouškům) a radost mám i z toho, že jsme dokázali uspět "povinnými výhrami" v Klatovech, Mostě a Berouně.

Borci, pokud se rozhodnete pokračovat v druholigové kariéře a přidáte osmou sezonu v řadě, určitě ji s Vámi rád prožiji a snad i pomohu na lavičce. Je to jen na Vás. V tomto směru si velice vážím toho, že dokážete držet slovo a to co před sezonou řeknete,to do puntíku splníte. 

Ještě jednou velký dík za celou sezonu  !!!!!!!!

zpět do novinek

Upoutávka



 

FACEBOOK

 

 


 

 

Tabulka

 

« celá tabulka »

Zápasy

 

 

« rozpis zápasů »

czbasket

......................................

CEZ PODPORA

Podporuje projekt Mužský mládežnický basketbal Strakonice


TVSKBYOUTUBE

Podpora


Činnost klubu je spolufinancována granty  Jihočeského kraje.

- Jihočeský streetbalový     víkend 2022
- Turnaj základních škol       17.11.2022
- Podpora sportovní       činnosti dětí a mládeže,   výkonnostní sport - 2022




soustředění

Soustředění Volyně